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AbsolventInnen

MScs

Name Titel
Michael Ecker-Eckhofen Investigations into analytical methods for the determination of hexavalent chromium in ash from biomass combustion
Peter Sagmeister Speziationsanalyse von Arsenlipiden mit superkritischer Flüssigkeitschromatographie – Massenspektrometrie
Sebastian Tassoti Bestimmung und Enzymatische Hydrolyse von arsenhältigen Phosphatidylcholinen in Nahrungsergänzungsmitteln
Lisa Hoffellner Entwicklung neuer chromatographischer Methoden zur Trennung von Arsenlipiden
Sandra A. Viczek Arsenlipide in Kaviarersatz: Identifizierung einer neuen Klasse von Phosphatidylcholinen mit Arsenfettsäure-Substituenten
Tanja Wiesenhofer Direct determination of selenium in biological fluids : determination of total selenium in human urine by flow injection coupled to inductively coupled plasma mass spectrometry
Nina Kröpfl Determination of selenoneine in biological samples : Implications of sample treatment for the quantitative determination of selenoneine in marine fish
Josef Ehgartner Evaluation of extraction procedures for arsenolipids in algae & growing the unicellular alga Dunaliella tertiolecta in batch cultures
Ronald Glabonjat Determination of Arsenic Species in Marine Waters with a Focus on Arsenobetaine
Michael Stiboller Method for the simultaneous determination of glycine betaine and arsenobetaine in biological samples
Natascha Stock Development of a separation system for a naturally occurring polyarsenic compound
Sabine Kokarnig Investigation of selenium compounds in human serum

 

BScs

Name Titel
Franziska Peer Bestimmung von proteingebundenem Selen in Humanplasma bzw. -serum mittels LC-ICP-MS
Christina Riegler Optimierung der Umkehrphasen-Trennung von Arsenolipiden mittels HPLC-ICPMS  
Maria Turiel Pascual Investigations into the column recovery of urinary selenium species in HPLC-ICPMS
Laura Angermann Festphasenextraktion zur Aufreinigung biologischer Proben für die Bestimmung von Selen- und Schwefelspezies
Christina Mühlthaler Selen- und Schwefelspezies in Meeresfisch – Untersuchungen zum Verhältnis von Selenonein und Ergothionein in Thunfisch und Thunfischzubereitungen
Benjamin Fröhlich Selenoneine and its isolation, purification and characterization from cell-lysates of a culture of S. pombe
Sarah Buchmayr Human urinary selenium species – The influence of the ingestion of canned tuna
Julia Pahovnikar New extraction methods for arsenolipids
Karin Platzer Octano/water-partitioning coefficients of some lipophilic arsenic-species: Triphenylarsine oxide, arsenic-containing fatty acids, and arsenic-containing hydrocarbons
Dominik Polterauer Quantitative determination of the sulfur-containing antioxidant ergothioneine by HPLC/ICP-QQQ-MS
Manuel Weißl Stabilität von natürlich vorkommendenSelenverbindungen

Sekretariat

Elisabeth Jenewein-Fleischer (vormittags) Claudia Fritz (nachmittags)

Universitätsplatz 1, 1. OG (Altbau)

Telefon:+43 (0)316 380 - 5300

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